Evo kako sacuvati preplanuo ten nakon suncanja
Izvor: zadovoljna
Godišnji odmor vam je prekratak i želite da sačuvate stečeni ten što je više moguće? Držite se ovih saveta i rezultati neće izostati.
1. Piling pre sunčanja
Postavite dobru osnovu za preplanulu put. Pre izlaganja suncu uradite kvalitetan piling tela i odstranite sve mrtve ćelije. Tako pripremljena koža i otvorene pore bolje će "upiti sunčevu zrake“, osigurati vam lakše tamnjenje pa će i preplanula put duže trajati.
2. Zaštitne kreme sa visokim faktorom
Boja koju ste stekli postepenim izlaganjem biće postojanija od brzog „pečenja“ na najjačem suncu. Pritom ne zaboravite da redovno nanosite preparate za zaštitu s visokim faktorom na sve izložene delove tela.
3. Hidratacija tela
Boja će biti postojanija ako kožu nakon sunčanja održavate vlažnom, mekom i glatkom. Priuštite sebi na svakih par dana negujuću kupku na bazi maslinovog ulja ili kokosa, a obavezno nanosite omiljeno mleko ili ulje na telo.
4. Jaka hemijska sredstva za tuširanje
Izbegavajte upotrebu jakih sapuna u ličnoj higijeni, pa će vam i preplanula boja duže trajati. Izbegavajte šokiranje organizma izuzetno hladnom ili vrućom vodom – pametno bi bilo tuširati se mlakom vodom.
5. Trljanje peškirom
Ukoliko želite da zadržite boju nakon letovanja, zaboravite na frotirne peškire i snažno trljanje tela nakon tuširanja ili kupanja. Poželjnije je osušiti se na suncu. Dodatan efekat postići ćete ako na mokru kožu nanesete dečije ulje za telo i tako se prepustite strujanju letnjeg vazduha u domu.
6. U borovom hladu
Održavajte preplanulog ten „skrivanjem“ u hladu. Da, dobro ste pročitali. Sunčevi zraci dopreće do vas i u hladovini, ali će onemogućiti da izgorite. Ne zaboravite na hidratizaciju! Popijte bar osam čaša vode dnevno, a od koristi će biti i zeleni čaj.
7. Narandžasta i zelena hrana
Preplanula put i karotenidi se slažu. Ovi pigmenti narandžaste, crvene i zelene boje koji se nalaze u povrću i voću, zaslužni su za tamnjenje kože, a pomoći će vam i da održite boju postojanom. U svakodnevnu ishranu stoga ubacite paradajz i papriku. Napravite sok od šargarepe, dinje i breskve, a jedite i mnogo spanaća, kelja, kupusa i zelene salate.
Postavite dobru osnovu za preplanulu put. Pre izlaganja suncu uradite kvalitetan piling tela i odstranite sve mrtve ćelije. Tako pripremljena koža i otvorene pore bolje će "upiti sunčevu zrake“, osigurati vam lakše tamnjenje pa će i preplanula put duže trajati.
2. Zaštitne kreme sa visokim faktorom
Boja koju ste stekli postepenim izlaganjem biće postojanija od brzog „pečenja“ na najjačem suncu. Pritom ne zaboravite da redovno nanosite preparate za zaštitu s visokim faktorom na sve izložene delove tela.
3. Hidratacija tela
Boja će biti postojanija ako kožu nakon sunčanja održavate vlažnom, mekom i glatkom. Priuštite sebi na svakih par dana negujuću kupku na bazi maslinovog ulja ili kokosa, a obavezno nanosite omiljeno mleko ili ulje na telo.
4. Jaka hemijska sredstva za tuširanje
Izbegavajte upotrebu jakih sapuna u ličnoj higijeni, pa će vam i preplanula boja duže trajati. Izbegavajte šokiranje organizma izuzetno hladnom ili vrućom vodom – pametno bi bilo tuširati se mlakom vodom.
5. Trljanje peškirom
Ukoliko želite da zadržite boju nakon letovanja, zaboravite na frotirne peškire i snažno trljanje tela nakon tuširanja ili kupanja. Poželjnije je osušiti se na suncu. Dodatan efekat postići ćete ako na mokru kožu nanesete dečije ulje za telo i tako se prepustite strujanju letnjeg vazduha u domu.
6. U borovom hladu
Održavajte preplanulog ten „skrivanjem“ u hladu. Da, dobro ste pročitali. Sunčevi zraci dopreće do vas i u hladovini, ali će onemogućiti da izgorite. Ne zaboravite na hidratizaciju! Popijte bar osam čaša vode dnevno, a od koristi će biti i zeleni čaj.
7. Narandžasta i zelena hrana
Preplanula put i karotenidi se slažu. Ovi pigmenti narandžaste, crvene i zelene boje koji se nalaze u povrću i voću, zaslužni su za tamnjenje kože, a pomoći će vam i da održite boju postojanom. U svakodnevnu ishranu stoga ubacite paradajz i papriku. Napravite sok od šargarepe, dinje i breskve, a jedite i mnogo spanaća, kelja, kupusa i zelene salate.
Коментари
Постави коментар